averett univeristy yliopisto. kokemuksia averett.

Averett University, Virginia // Yhdysvalloissa opiskelu

Ulkomaille opiskelemaan: Averett Yliopisto Virginiassa

Averett University on hyvä ja monipuolinen yliopisto, joka on ollut suomalaisten suuressa suosiossa jo pitkään. Yliopistossa on opiskellut kandidaatiksi myös URA:n työntekijöistä Anton ja Timi. Virginian lämmin ilmasto ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet takaavat, että opiskelujen ohella riittää tekemistä. Koulussa on opiskelijoita yli 20 maasta. Yliopisto on perustettu vuonna 1859.

Yliopistolla on vahvat siteet Suomeen, josta hyvä osoitus on aktiivinen Averett Finnish Alumni -järjestö. Vuosittaiseen kokoukseen tulee ihmisiä joka kesä Yhdysvalloista asti.

Professori Averetissa

Professori Averetissa

Averett sijaitsee Etelä-Virginiassa pienessä Danvillen kaupungissa. Melko lähellä on suuria kaupunkeja kuten Raleigh, Richmond ja Charlotte, joissa on jokaisessa on tarjolla tekemistä niin shoppailun, huippu-urheilun (NFL, NBA, NHL) sekä muiden aktiviteettien parissa.

Huomionarvoista on yliopiston todella hyvät stipendi mahdollisuudet suomalaisille opiskelijoille: Kandidaatin tutkintoon $20 000 vuosittainen stipendi yli 7,0 keskiarvon omaaville asiakkaillemme. 15 000 $ vuosittainen stipendi keskiarvon ollessa 6,0 – 7,0.

Miriamin kuulumiset ensimmäiseltä lukuvuodelta – ote blogista

Ensimmäinen vuoteni Averetissa on jo melkein ohi, enää puolitoista viikkoa koulua ja final examit jäljellä. Vaikka on kiva päästä käymään välillä Suomessa, täytyy myöntää että olen erittäin innoissani ensi syksystä. Kulunut vuosi on antanut paljon, ja olen hyvin iloinen siitä, että päätin lähteä kokeilemaan mahdollisuuksiani täällä.

Miriam pelaamassa tennistä Virginian Averett Universityssä

Miriam pelaamassa tennistä Virginian Averett Universityssä

Syyslukukausi tosiaan alkoi elokuun puolivälin jälkeen, ja saavuin muutamaa päivää ennen koulun alkua. Nuo päivät kuluivat lähinnä uuteen kulttuuriin ja ympäristöön totutellessa, ja pakollisten asioiden hoitamisessa. Ensimmäiselle lukukaudelle lukujärjestyksen saa suoraan omalta advisoriltaan, joka on siis joku valitun pääaineen professoreista. Averetissa oppilaat joutuvat opiskelemaan tietyn määrän yleissivistäviä kursseja, ja itsellä olikin niitä, joiden lisäksi yksi oman alan kurssi ja pari itse valitsemaani kurssia. Kaiken kaikkiaan syksyn kurssini olivat Introduction to Sociology, First Aid and Safety, Intro to the Aerospace Industry, Introduction to the Theatre, Introduction to Writing and Research, joka siis vastasi äidinkielen kurssia, sillä erotuksella että oli tietysti englanniksi, sekä Freshman Success, jonka tarkoitus oli valmistaa uusia opiskelijoita yliopistoon ja sen asettamiin vaatimuksiin. Paljon siis intro-tason kursseja, jotka ovat vielä suhteellisen helppoja.

Arjen rutiineja värittivät erilaiset tapahtumat ja lomat. Homecoming oli jo lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, ja vaikka tulvan vuoksi päivän ottelut peruttiin, onnistuimme muuten juhlistamaan päivää oikein loistavasti. Homecomingista pari viikkoa ja olikin jo Fall Breakin aika, ja suuntasimme suomalaisten tyttöjen porukalla Charlotteen ja sen lähistön outletteihin. Lokakuun lopussa puolestaan koitti Halloween, joka on tunnetusti amerikkalaisille kunnon juhlapäivä. Olimme tilanneet erittäin hienot naamiaisasut ja ne päällä sitten vietimme iloisen illan. Amerikkalaisille Halloween tuntuu olevan merkki alkaa odottaa Thanksgiving Breakia, ja sen koittaessa hyppäsin kaverin kanssa lentokoneeseen suuntana Chicago. Hieno kaupunki ja oli virkistävää päästä taas hetkeksi pois tutusta ympäristöstä. Tästä reilu pari viikkoa ja olinkin jo takaisin Suomessa.

Averetin suomalaiset opiskelijat

Averetin suomalaiset opiskelijat

Tammikuussa starttasi taas uusi lukukausi, ja tälläkin kertaa päädyin (itse valitsemana) ottamaan melkein pelkkiä general education kursseja. Lukujärjestykseeni valikoitui Principles of Mathematics, Tennis, Social Problems, Visual Arts, History of Western Civilization sekä itsenäisesti tehtävä Computer Science kurssi. Täytyy sanoa, että tiistaisin ja torstaisin kello 8 alkava puolentoista tunnin arts-tunti ja heti perään alkava samanpituinen historian tunti ovat välillä laittaneet keskittymiskyvyn koetukselle, mutta muiden koulupäivien kivat kurssit kompensoivat tätä hyvin.

Omalla kohdallani kevään kohokohdat ovat olleet Indoor Soccerin koulun sisäinen turnaus sekä Spring Break. Turnauksessa eurooppalainen joukkueemme sijoittui tiukan taistelun jälkeen toiseksi. Luonnollisesti finaalitappio harmitti, ja ensi vuonna aiomme olla entistä kovempia! Spring Breakin reissua olin odottanut jo joulukuusta, sillä matkakohteena oli Dominikaaninen tasavalta. Matkan tarkoitus oli yksinomaan ladata akut loppukevättä varten, ja siinä onnistuttiin. Takaisin lensimme Bostonin kautta, ja ensimmäisen lennon myöhästymisen takia emme ehtineet jatkolennolle. Homma hoituikin onneksi mukavasti, ja saimme hotellihuoneen ja liput seuraavan päivän lennolle ja pääsimme nauttimaan Bostonista päiväksi.

Tältä keväältä on tosiaan enää final examit jäljellä, ja ensi syksystä onkin kurssien osalta tulossa melko haastava, sillä vihdoin pääsen kunnolla opiskelemaan pääainettani. Pienen suostuttelun jälkeen advisorini antoi minun ottaa kaikki haluamani kurssit, vaikka yhdestä ei ollutkaan ihan samaa mieltä kanssani. Lukujärjestykseni täyttää Introduction to Biology and Lab, Introduction to Statistics, American Minorities, Soccer, Criminology ja se kuulemma tosi vaikea Criminal Law. Odotettavissa on paljon opiskelua, mutta sitä vartenhan tänne on tultu!

Opiskelen kolmatta vuotta Averett University:ssä Yhdysvalloissa, Virginian osavaltiossa.

Vili – Averett University

Lue myös blogistamme Averetissa opiskelleen Vilin haastattelu klikkaamalla TÄSTÄ.

 

 

 

 

 

 

• Paikkakunta: Danville, Virginia
• Koulun Kotisivut: http://www.averett.edu
• Oppilaita: Yhteensä 2400 opiskelijaa, joista 1,000 kandidaattiopiskelijaa
• Oppilas/Opettaja Ratio: 12:1