Espanjassa opiskelu - LaLiga Murcia

Liikuntatieteitä: LaLiga UCAM // Espanjassa opiskelu

Urheiluun erikoistunut Yliopisto // Espanjassa opiskelu

LaLiga-UCAM yliopisto on osa Universidad Católica San Antonio de Murcia yliopistokokonaisuutta, ja se keskittyy Espanjan jalkapalloliigan (LFP) kanssa yhteistyössä tarjottuihin maisterin opintoihin. Opintotarjontaan kuuluu kauppatieteisiin keskittyvä “MBA Sport Management” ja huippu-urheilutieteeseen sekä fyysiseen valmennukseen keskittyvä “High Performance Sport: Strength and Conditioning” -opintolinja. Molempien linjojen henkilökunnat koostuvat kansainvälisesti arvostetuista professoreista ja englannin kieleinen opetus on huippuluokkaista.

MBA – Sport Management -opintolinja on Espanjan jalkapalloliigan hyväksymä tutkinto, jonka tavoitteena on tarjota opiskelijalle tarvittavat taidot urheiluorganisaatiossa työskentelemiseen sekä johtamiseen. Huippulaadukkaan opetuksen lisäksi opintokokonaisuus koostuu paljolti myös käytännön esimerkeistä. Oppilaat mm. vierailevat opiskelun yhteydessä monissa eri huippuseuroissa, tutustuvat seurojen toimintaan sekä tapahtumien järjestelyyn. Espanjassa opiskelun lisäksi opintovuoteen kuuluu reissu Arabiemiraatteihin, jonka aikana vieraillaan Ferrari City:ssä, Qatar Aspire Akatemiassa, Dubai Sport World:ssä sekä Dubai Sport City:ssä. Huomionarvoista on tutkinnon oppilaiden tyytyväisyysarvostelussa saama erittäin korkea 4.61/5 arvosana.

Master in High Performance Sport: Strength and Conditioning -opintolinja on sekä Espanjan jalkapalloliiga LFP:n, että USA:n National Strength and Conditioning Association (NSCA) hyväksymä tutkinto. Tutkinnon opetussuunnitelma pyrkii antamaan paitsi hyvän teoreettisen sekä käytännön pohjan alalla työskentelemiseen, mutta myös tarvittavan kokemuksen riippumattomasta tutkimisesta, joka puolestaan on tärkeä osa urheilutiedettä. Oppilailla on opintojen yhteydessä mahdollisuus saavuttaa joko NSCA:n personal trainer (CPT) tai Certified Strength and Conditioning Specialist -lisenssi (CSCS).

Myös URA:n työntekijä Anton opiskeli liikuntatieteiden maisteriksi Master in High Performance Sport: Strength and Conditioning -linjalta.

Myös URA:n työntekijä Anton opiskeli liikuntatieteiden maisteriksi Master in High Performance Sport: Strength and Conditioning -linjalta.

Asiakkaamme terveiset Espanjasta – Janne Ukkonen

Olen 25- vuotias Heinolasta lähtöisin oleva fysioterapeutti. Jalkapallo ja urheilu on aina ollut lähellä sydäntäni, joka on olennaisesti vaikuttanut omiin uravalintoihini. Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja ja fysioterapeutti, mutta mitä enemmän olen oppinut sitä enemmän olen halunnut lisätä tietämystäni.

Työskenneltyäni muutaman vuoden valmistumisestani koin, että haluan ottaa seuraavan askeleen omalla urallani. Tällainen mahdollisuus tarjoutui kun sain tiedon UCAMin maisterin opinnoista Espanjassa. Suurimpana syynä UCAMin valitsemiseen oli yhteistyö La Ligan kanssa ja hyvin arvostetut professorit kuten Jens Bangsbo ja Per Aagaard.

Espanjassa liikuntatieteitä opiskeleva Janne

Espanjassa liikuntatieteitä opiskeleva Janne

Opiskelu UCAMissa on ollut mahtavaa. Professorit ovat maailman parhaita omilla aloillaan ja opiskelijan on itse mahdollista vaikuttaa omien opintojn etenemiseen. Tärkeimpänä pidän kontakteja La Liga seuroihin ja mahdollisuutta vaik

uttaa oman graduni tekemiseen. Lisäksi yhteistyö eri maiden opiskelijoiden kanssa antaa kansainvälistä näkemystä omalta alalta.

Murcia itsessään on halpa ja lämmin kaupunki joka sopii erityisesti opiskelijalle. Asuntoja on paljon saatavilla ja kulkeminen kaupungissa ja lähialueilla on helppoa ja halpaa. Suosittelen polkupyörän ostamista, sillä täällä se on yksi mukavimmista kulkuvälineistä. Erityisen nautinollista Murciassa on lähteä viikonloppuisin läheisille rannoille ja nautiskella opiskelukavereiden seurasta.

Muuttaessa Espanjaan kannattaa varata muutama viikko perusasioiden hoitoon, kuten asunnon saamiseen, internetin hankkimiseen ja puhelinliittymän ostamiseen. Kannattaa varautua, että Espanjassa kaikki ei tapahdu hetkessä vaan asiat järjestyvät ajallaan. Itse en tänne tullessa puhunut sanaakaan Espanjaa, mutta avoimin mielin sen oppii hyvinkin nopeasti, sillä kaikki asiointi kaupungissa käydään Espanjaksi. Lohdutuksena niille, jotka pelkäävät kielen hankaluuksia, niin koulu on täysin englanninkielinen.

Vaikka lähteminen voi tuntua vaikealta ja hankalalta voin omasta kokemuksestani kertoa, että se on mahdollista. Muutin itse Espanjaan tyttöystäväni ja koirani kanssa ja emme ole päivääkään katuneet päätöstämme. En voisi olla tyytyväisempi nykyiseen tilanteeseeni ja tästä suuri kiittäminen onkin University Recruiting Agencyn AntonilleViimeisenä vinkkinä kaikille opiskeluvaihtoehtojen punnitsijoille: uskalla toteuttaa unelmiasi, tartu tilaisuuteen ja nauti.

Liikuntatieteiden opiskelua

Liikuntatieteiden opiskelua

Espanjassa opiskelu – Yleistä Ucam Yliopistosta

UCAM Universidad Católica San Antonio on Espanjan itärannikolla Murcian kaupungissa sijaitseva yksityinen yliopisto. Arvostettu yliopisto tarjoaa monipuolisesti tutkintoja sekä espanjaksi että englanniksi. Kaupunkina Murcia tunnetaan kauttaaltaan hyvin siistinä ja mukavana opiskelijakaupunkina, jossa elinkustannukset ovat erittäin edulliset. Esimerkiksi jaettu asunto kaupungin ytimestä maksaa opiskelijalle vain 120-250€ kuukaudessa.

UCAM:n yliopistolla on aina ollut selvät opetukselliset tavoitteet ja opinnot perustuvat vahvasti seuraaviin periaatteisiin.

“Person to Person, Face to Face”. Yliopiston professorit ovat läheisiä opiskelijoiden kanssa, jokaisella opiskelijalla on henkilökohtainen tutor ja luokkakoot ovat sopivan pieniä. Tarjolla laaja skaala akateemisia ohjelmia ja tutkintoja, joilla on “European Higher Education Area” -status.

Opiskele Espanjan Murcian idyllisen kauniissa ympäritössä

Opiskele Espanjan Murcian idyllisen kauniissa ympäristössä.

“Learning in Action”. UCAM panostaa vahvasti opiskelijoiden omien käytännön taitojen kehittämiseen. Yliopiston huippuluokkaiset puitteet, mukaan lukien laboratoriot ja studiot antavat opiskelijalle mahdollisuuden harjoitella opittuja asioita käytännön tilanteissa. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus suorittaa työharjoittelu joko julkisessa tai yksityisessä instituutiossa, jossa he saavat kokea millaista on olla töissä “omalla alalla”. UCAM tarjoaa myös monia tutkimusmahdollisuuksia tehden yhteistyötä mm. Danonen, Vodafonen ja Siemensin kanssa.

“More than Knowledge – Values”. Hyvien arvojen jakaminen on tärkeä pilari, jolle yliopiston toiminta rakentuu: Opiskelijasta ei tule ainoastaan hyviä ammattilaisia, vaan heille kehittyy myös vahva henkilökohtainen etiikka ja empatia. UCAM:n tarjoaa mahdollisuuksia kehitykseen vapaaehtoistyön, kongressien, seminaarien, ja tutkimushankkeiden kautta. Katolisesta uskonnosta kiinnostuneille yliopisto tarjoaa erillisiä mahdollisuuksia uskonnon harjoittamiseen.

“Open and Global”. UCAM:in ollessa erittäin kansainvälinen instituutio on myös opiskelijoilla mahdollisuus saada kansainvälistä perspektiiviä. Tästä kertoo yhteistyöohjelmien ja opiskelijavaihto sopimuksien määrä, joita yliopistolla on yli 200 instituution kanssa ympäri maailmaa. Näihin lukeutuvat mm. UC Berkeley, Stanford University, Universita di Bologna, National University of Singapore, Nanyang Technological University ja PUC – Rio Grande do Sul. UCAM:n eri keskukset Kuubassa, Jakartassa, Singaporessa ja Brysselissä toimivat osana yliopiston kansainvälistä strategiaa.

“Murcia’s Lifestyle, Your Lifestyle”. UCAM:n kampus Los Jeronimos sijaitsee Murciassa, Espanjan kaakkoisen alueen pääkaupungissa, jossa yhdistyvät Välimeren ilmasto sekä upeat luonnonmaisemat mukaan lukien upeat Costa Cálidan rannat, vuoret sekä hedelmätarhat. Murciassa näkyy vahvasti Espanjalaisen kulttuurin perintö, johon kuuluvat tietysti Flamengo, Tapas sekä monet erilaiset juhlat. Ihmiset ovat hyvin sosiaalisia, humoristisia, iloisia ja ystävällisiä etelä-Espanjalaiseen tapaan. Murcia on täynnä taiteellista sekä sosiaalista dynamiikkaa, minkä lisäksi kaupunki tunnetaan turvallisesta ympäristöstään, modernista infrastruktuurista sekä erittäin edullisista elinkustannuksista.

“The Elite of Sports”. UCAM on Espanjan ja koko Euroopan johtavia urheiluyliopistoja. Seuraten Anglo-Saxon rakennelmaa, urheilu on osa yliopiston DNA:ta ja koulu onkin ollut Espanjan yliopistomestari kolmena perättäisenä vuotena. Koulussa opiskelee vuosittain eri lajien huippuja aina olympiamitalisteista maailmanmestareihin. Yliopisto toimii taustana myös 21 eri urheilujoukkueelle, johon kuuluvat mm. ammattilaisjalkapallojoukkue UCAM Murcia FC sekä ammattilaiskoripallojoukkue UCAM Murcia CB, jota vuonna 2015 edusti mm. Suomen maajoukkuepelaaja Gerald Lee Jr. Urheilufasiliteettien puolesta opiskelijoilla on mahdollisuus hyödyntää yliopiston tasokasta urheilukeskusta sekä kuntosalia.

Urheilijatestausta UCAM:n liikuntatieteiden laboratoriossa.

Urheilijatestausta UCAM:n liikuntatieteiden laboratoriossa.

• Paikkakunta: Murcia, Espanja
• Yliopiston kotisivut: http://international.ucam.edu
• Opiskelijoita: 15 541, joista n. 10% ulkomailta
• Haku: Mikäli Espanjassa opiskelu UCAM:n yliopistossa tuntuu sinun jutultasi, ole meihin yhteydessä täyttämällä alla oleva yhteystietolomake. Neuvomme sinua kaikissa kysymyksissä, autamme sinua oikeiden papereiden täyttämisessä, sekä lähetämme hakupaperisi puolestasi koulun yhteyshenkilöllemme erikoiskäsittelyyn. Palvelumme on ilmainen.