Opiskele muotisuunnittelua ja sisustusarkkitehtuuria espanjassa

Marbella Design Academy // Espanjassa opiskelu

 Espanjassa opiskelu – Taideaineita auringon alla

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva Marbella Design Academy on pieni yksityinen yliopisto, joka tarjoaa englanniksi kandidaatin tutkintoon johtavia kolmen vuoden mittaisia opintoja taiteiden saralta. Opintolinjoja on kolme: Sisustusarkkitehtuuri, Muotisuunnittelu ja Graafinen suunnittelu. Lisäarvoa yliopistolle tuo sen uusi yhteistyö Englannin University of Bedfordshiren kanssa. Yhteistyö mahdollistaa opiskelijoille opintojen suorittamisen Espanjan lämmössä, vaikka virallinen tutkintotodistus saadaankin lopulta University of Bedfordstate yliopistolta Englannista. Tanskalaisen suunnittelija Helle Byrnin 1995 perustama yliopisto on kasvanut kiinnostavaksi kohteeksi monelle suunnittelusta kiinnostuneelle kansainväliselle opiskelijalle.  Nykyisin pieneen yliopistoon tulee opiskelijoita yli 40 eri maasta.

Marbella Design Academy

Marbella Design Academy

Marbella Design Academyn yhteisöllisyys ja ilmapiiri ovat omaa luokkaansa. Pieni yliopiston koko ja alle 200 opiskelijaa, samanhenkiset opiskelijat ja professorit, sekä yhteisöllisyys ovat yliopiston ehdottomia kulmakiviä. Opiskelijoiden viihtyvyys on huomioitu ja tavoitteena onkin, että opiskelijat viihtyvät yliopistolla myös vapaa-aikana, yliopiston ollessa auki päivittäin 8:00 aina ilta 22:00 asti. Tämä näkyy mm. erilaisten grillibileiden muodossa, joihon osallistuvat niin professorit kuin opiskelijat, laajana ja edullisena ruokatarjontana koulun ravintolassa sekä rentoon oleskeluun ja viihtyvyyteen panostavana sisustuksena. Tämän lisäksi opiskelijoille tarjotaan mm. ilmaisia Espanjan kielen kursseja.

Suomalaisen opiskelijan kokemuksia

”Jos tulevaisuuden suunnitelmissa on luoda kansainvälistä uraa, Marbella Design Academy antaa siihen hyvän pohjan. Ryhmäkoot eivät ole suuria, mikä mahdollistaa yksilöllisen opetuksen ja apua saa aina kun sitä tarvitsee. Koulun henkilökunta on aidosti kiinnostunut oppilaistaan ja auttaa luomaan kontakteja myös koulun ulkopuolella. Kielitaito kehittyy opiskelun ohessa huomaamatta ja samalla tutustuu opiskelijoihin joka puolelta maailmaa. Luovalla alalla on tärkeää kerätä kokemusta kansainvälisessä ympäristössä, minkä tämä koulutus todella antaa. Opiskelijaelämä aurinkorannikolla ei ole saanut katumaan lähtöä hetkeksikään!” – Noora, toisen vuosikurssin sisustusarkkitehtuuri opiskelija, 26.10.2016.

 

Sijainti ja asuminen

Yliopisto sijaitsee Mondan kylässä 15 kilometrin päässä Marbellan rannikkokaupungista Espanjan Aurinkorannikolla (Costa Del Sol) eteläisessä Andalusiassa. Albutaja vuorten sekä rannikon välissä sijaitseva Mondan historiallinen ja upea kylä johtaa juurensa aina 300-100 eKr aikakaudelle asti, jolloin se rakennettiin suojelemaan Iberian alkuperäisväestöä ja ennen kaikkea läheistä Coínin kaupunkia. Kylän historia sekä arkkitehtuuri luovatkin alueesta opiskelijalle kulttuurillisesti rikkaan ja viihtyisän asua, jossa voi kokea autenttista Espanjalaista kulttuuria. Ehdottomana etuna opiskelijalle on myös edullinen asuminen, esimerkiksi kahden makuuhuoneen jaettu asunto maksaa kuukaudessa noin 200 euroa, sisältäen veden sekä sähkön kulut.

• Paikkakunta: Monda, Espanja (Andalusia)
• Yliopiston kotisivut: www.designschool.com
• Opiskelijoita: alle 200
• Opintojen aloitus: Syyskuussa tai tammikuussa
• Haku: Mikäli olet kiinnostunut jostakin Marbella Design Academyn tutkinnoista, täyttämällä sivun alaosassa olevan yhteydenotto lomakkeen, URA:n opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja opastaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa ilmaiseksi.