Vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa // San Diego State University SDSU

San Diego State University, California // Vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa

Vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa: SDSU yliopistoon Free Moverina

Vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa Californiassa

Kalifornian San Diegossa free mover vaihdossa voit kokeilla surffaamista

 

URA:n kautta voit lähteä yhdeksi tai kahdeksi lukukaudeksi vaihtoon SDSU:hun ja lukea opinnot hyväksi Suomessa suorittamasi kandidaatin tutkintoon.

San Diego State University sijoittuu vuodesta toiseen huippusijoille USA:n eri rankingeissa. Mm. U.S. News and World Report arvosti koulun “International Business“ opintolinjan USA:n kahdeksanneksi parhaaksi. Semester at SDSU onkin loistava vaihto-opiskelu mahdollisuus erityisesti kauppatieteistä kiinnostuneille yliopisto -ja ammattikorkeakouluopiskelijoille.

San Diegon kaupungissa ja Tyynenvaltameren rannikolla sijaitseva yliopisto tarjoaa loistavat puitteet ikimuistoiselle Semester Abroad- kokemukselle. Kalifornian lämmin ilmasto, San Diegon sijainti yhteensä yli 100 kilometrin hiekkarantoineen sekä suuren yliopiston tarjoamat tapahtumat luovat erinomaiset lähtökohdat luultavasti elämäsi parhaalle opiskelukokemukselle.

SDSU:n “freemover” vaihto-ohjelmat ovat vuodesta toiseen erittäin suosittuja opiskelijoiden keskuudessa. Koska paikkoja eri ohjelmissa on kuitenkin vain rajoitetusti, suosittelemme kiinnostuneita aloittamaan hakuprosessi kanssamme mahdollisimman aikaisin.

Vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa: Julian lukukausi SDSU:ssa

Vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa: Julian lukukausi SDSU:ssa

Vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa: Julian lukukausi SDSU:ssa

Hain poikaystäväni ja kahden kaverini kanssa free moverina vaihtoon Vaasan yliopistosta. Lukukautemme alkoi syksyllä 2015 ja kesti noin 5 kuukautta. Elämä San Diegossa oli ihanteellista. Parhaita asioita olivat rannan vieressä asuminen, lämmin ilmasto, kaupungin ja luonnon monipuolisuus, urheilutapahtumat sekä tietenkin ystävälliset ihmiset.  

SDSU:ssa opiskelu eroaa Suomessa opiskelusta siten, että luennoilla oli läsnäolopakko. Itse valitsin markkinoinnin kursseja, kuten direct marketing, consumer behavior ja principles of advertising. Akateemisten kurssien lisäksi suoritin myös surffauskurssin. Koulu oli todella rentoa ja aikaa jäi paljon Kalifornian auringosta nauttimiseen.

Perinteikäs kampus on vehreän upea alue, josta löytyy muun muassa noin 10 000 katsojaa vetävä Viejas Arena. SDSU on tunnettu urheilujoukkueistaan ja kampuksella on huippuluokan olosuhteet harrastuksille. Kampuksella vallitsi hyvä henki ja ihmisiin oli helppo tutustua.  Alueena Kalifornia tarjosi paljon tekemistä ja näkemistä. Kävimme paljon Los Angelesissa ja teimme muutaman retken autolla, muun muassa San Franciscoon, Las Vegasiin sekä Grand Canyonille. Voin suositella SDSU:ta ja San Diegoa kenelle tahansa. Omalla kohdallani sinne lähteminen oli paras päätös koskaan!

• Paikkakunta: San Diego, California
• Kotisivut: https://www.sdsu.edu/
• Opiskelijoita: n. 32 600
• Opiskelija-opettajasuhde: Suuret luokkakoot