ESPANJAAN YLIOPISTOON: Barcelona

UIC Barcelona // Espanjaan yliopistoon

Espanjaan yliopistoon: Helmi Katalonian Barcelonassa

UIC Barcelona on kansainvälinen yliopisto joka sijaitsee Espanjan Barcelonassa, Katalonian maakunnan sydämessä. Loistavan sijainnin omaava yliopisto tarjoaa niin kandidaatti- kuin maisteritason tutkintoja. UIC:hen on mahdollista lähteä opiskelemaan myös free mover -vaihtoon omasta suomalaisesta yliopistosta. Opintoja on tarjolla niin englanniksi kuin espanjaksikin, minkä lisäksi osa opinnoista koostuu molemmista kielistä.

Barcelona on yksi Euroopan suurimmista opiskelija yhteisöistä, joka koostuu lähes 200 000 opiskelijasta ja 12 500 professorista. Ilmapiiri on siis hyvin opiskelijaystävällinen. Kun tähän lisätään Barcelonan 2000-vuotinen historia, kulttuuri, uimarannat, hulppeat urheilutapahtumat, Välimeren ilmasto sekä kosmopoliittinen fiilis, on mahdollisuus unohtumattomalle elämänkokemukselle lähes taattu.

Opetuksessa UIC:lla on selvät tavoitteet, jotka pohjautuvat seuraaviin periaatteisiin:

Yksilöä tukeva opetus: Korkea yksilöllinen panostus perustuu yliopiston opetuksen suunnitteluun, jossa on määritelty maksimiksi 80 opiskelijaa per luento, sekä yhden professorin jokaista 11 opiskelijaa kohden. Luentojen ohella professorit pyrkivät myös aktiivisesta tarjoamaan apua sekä ohjausta koko opintojen ajan.

Käytännön kokemus: UIC:n opintokokonaisuudesta n. 40 % koostuu käytännön toimintaan perustuvista tunneista. Professoreista suurin osa omaa ammatillisen taustan, minkä lisäksi yliopisto pitää läheisiä suhteita yritysmaailmaan taaten opiskelijoille mahdollisuuksia työharjoittelun muodossa. Näin oppilaille pyritään luomaan pohja, joka vastaa alan ammatillisia vaatimuksia niin tietotaidon kuin käytännön osaamisen osalta.

Kansainvälisyys: Kansainvälisyys on nimensä mukaisesti yksi yliopiston kulmakivistä ja tärkeä osa UIC:n opiskelijoille tarjoamaa kokemuksellista kokonaisuutta.  Opiskelijoista n.10 % tulevat Espanjan ulkopuolelta, joista suurin osa opiskelee koulun tarjoamia opintoja englanniksi. Opiskelijoilla on mahdollisuus hyödyntää myös yliopiston laajaa vaihto-opiskelu tarjontaa.

Viihtyisyys: Opintojen ulkopuolella UIC tarjoaa myös laajan kirjon eri kulttuuri, urheilu sekä vapaa-ajan aktiviteetteja, tavoitteenaan kannustaa opiskelijoiden kokonaisvaltaista kasvua ihmisenä.

UIC:n suositus on budjetoida elämiseen minimissään n. 800 €/kk riippuen toki omista tarpeista, sekä asumismuodosta. Esimerkiksi soluasunnon normaali vuokra on n. 300-500 euroa kuukaudessa. Yliopisto tarjoaa opiskelijoille apua asunnon haussa.

Espanjaan yliopistoon – Free mover vaihto-opiskelu

UIC:n tarjoama “visitors programme” on avoin kaikille halukkaille yliopisto-opiskelijoille ympäri maailman ilman vaatimusta yliopistojen välisestä yhteistyöstä. Vaihto-opiskelu kestää normaalisti joko lukukauden tai kokonaisen vuoden, josta opiskelijat saavat normaalit kurssimerkinnat suorittamistaan opinnoista. Opiskelijan omalla vastuulla on selvittää, mitkä kurssit kelpaavat hyväksytyksi omassa yliopistossa suoritettavaan tutkintoon. Vaihto-opiskelun hinta määräytyy tutkinto-hinnaston mukaisesti ja kokonaismäärä riippuu siitä, mille kursseille oppilas rekisteröityy. (Tarkoista hinnoista voit kysyä lisää meiltä tai tutkia eri tutkintojen hintoja). Koska paikkoja on rajoitetusti, suosittelemme kiinnostuneita ottamaan yhteyttä meihin mahdollisimman hyvissä ajoin.

• Paikkakunta: Barcelona, Espanja
• Yliopiston kotisivut: http://www.uic.es/en
• Opiskelijoita: 4 500
• Opiskelija-opettajasuhde: 8:1

Mikäli olet siis kiinnostunut UIC:ssa opiskelusta, ole meihin yhteydessä mahdollisimman pian! Toimitamme tietosi yhteyshenkilömme erikoiskäsittelyyn ja autamme sinua tarvittavien dokumenttien täytössä sekä toimituksessa.