Jenkkeihin yliopistoon! Vilin haastattelu
Missä yliopistossa opiskelet?

Opiskelen kolmatta vuotta Averett University:ssä Yhdysvalloissa, Virginian osavaltiossa.

Miksi päätit lähteä Yhdysvaltoihin opiskelemaan?

Itselleni tärkeimpänä kriteerinä ulkomailla opiskelun suhteen pidin sen tuomaa kokemusta, joka todennäköisesti tulee hyödyttämään minua tulevaisuudessa kansainvälisyyden merkeissä. Toiseksi tärkein kriteeri minulle oli sujuvan Englannin kielen oppiminen. Viimeiseksi halusin opiskella ympäristössä, joka on minulle täysin uusi ja tuntematon. Silloin tulee kohdattu erilaisia haasteita niin koulun, että arki elämisen kannalta. Mielestäni elämässä pitää olla jännitystä.

Millaista opiskelu Averetissa on?

Tulin Averett Universityyn opiskelemaan liiketaloutta, josta valitsin pääaineikseni hallintotieteet ja markkinoinnin. Yliopisto tarjoaa mahdollisuudet laadukkaaseen opiskeluun, loistavilla opettajilla ja hyvässä ympäristössä Danvillen kaupungissa. Englannin kielellä opiskelu voi välillä tuntua haastavalta, mutta itselleni se ei ollut ongelma. Oma Englannin taitoni perustuu kielikylpy luokilla olemiseen ala- ja yläasteen ajan. Toki koulu tarjoaa mahdollisuuden saada tutorointia (tukiopetusta) useimmissa aineissa, mikä on itseänikin auttanut monta kertaa.

Olitko mukana jossain urheilujoukkueessa tai muussa kerhotoiminnassa?

Averett University on pieni yliopisto Yhdysvaltojen mittapuulla. Campuksella asustaa hieman alle tuhat opiskelijaa. Siitä huolimatta koulu tarjoaa mahdollisuudet kilpailla eri lajeissa (jalkapallo, koripallo, amerikkalainen jalkapallo, tennis, golf, maastojuoksu, lentopallo ja baseball). Pieni yliopisto mahdollistaakin sen, että itse olen päässyt mukaan tennis ja maastojuoksu joukkueeseen, vaikka en ole kyseisiä lajeja koskaan ole harrastanut Suomessa kilpatasolla. Tämä on erittäin mukava piirre koulussa, jos kyseisten urheilulajien harrastaminen on mielenkiinnon kohteena.

Oliko vapaa-ajalla tekemistä?

Urheilun jälkeen jää aikaa myös vapaa-ajalle. Koulu lukukausien aikana on kolme pidempään lomaa (Spring Break, Fall Break ja Thanksgiving). Nämä lomat on usein tullut tarpeeseen. Useimmiten on tullut käytyä läheisissä isoissa kaupungeissa kuten Raleigh tai Charlotte, mutta muutamina kertoina ollaan tutustuttu jopa Miamiin ja New Yorkiin. Amerikka on siinä mielessä hieno maa, että autoilukulttuuri on mahdollistanut sen, että pitkät etäisyydet vaikuttavat lyhyiltä ajettaessa massiivisia moottoriteitä pitkin.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää Yhdysvalloissa opiskelemisesta kiinnostuneille?

Ulkomailla opiskelu on ainutlaatuinen kokemus. Silloin tutustuu uuteen maahan sekä sen kulttuuriin, saa ulkomaalaisen tutkinnon, oppii kielen ja ennen kaikkea saa ystäviä ympäri maailmaa. Jos pystyy suomaan itselleen mahdollisuuden kokea ulkomailla opiskelu, niin kannattaa tarttua tilaisuuteen.

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi