Yliopistoelämää usa:ssa

Yliopistoelämää usa:ssa

Koe USA:n opiskelijaelämä kaikessa loistossaan

Opiskelemaan usa:han

Yhdysvaltoihin haetaan lukion jälkeen opiskelemaan Bachelor’s Degree -tutkintoa, joka vastaa Suomen kandidaatin tutkintoa. Tutkinnon suorittamiseen menee pääsääntöisesti 3-4 vuotta, riippuen siitä kuinka paljon kursseja opiskellaan ja missä tahdissa.

Valittavissasi on lukuisia yliopistoja ja tarjolla olevien aineiden kirjo on suuri. Tarjolla on myös paljon sellaisia vaihtoehtoja, joita suomalaisissa yliopistoissa ei ole. Lisäksi moniin opintolinjoihin, joihin Suomen yliopistoissa on pienet opiskelijakiintiöt ja tiukat pääsykokeet, on Yhdysvaltojen yliopistoissa helpompi päästä. Kun olet pääsyt sisään yliopistoon, voit valita minkä tahansa tarjolla olevista pääaineista.

Yhteistyöyliopistojemme tutkinnot ovat verrattavissa suomalaisten yliopistojen tutkintoihin, joten opiskelija voi kandidaatiksi valmistuttuaan hakea Suomen maisteriohjelmiin ns. erillisvalintojen kautta. Tällöin et joudu yhteishaun pääsykokeisiin, vaan esimerkiksi Helsingin Kauppakorkeakouluun haettaessa teet GMAT-kokeen (The Graduate Management Admission Test). Luonnollisesti voit myös jatkaa maisteritason opintoja Yhdysvalloissa. Tässä listassa muutama esimerkki opintolinjoista. Yliopistojen profiileista löydät lisää.

Opiskelijaelämää yhdysvalloissa

Vaikka tärkein asia yliopistoissa on opiskelu, ei opiskelijaelämä ole pelkkää opintojen parissa puurtamista. Kampuksella on paljon vapaa-ajan ohjelmaa tarjolla, eikä ketään jätetä yhteisön ulkopuolelle. Opiskelija voi esimerkiksi liittyä erilaisiin kerhoihin, järjestöihin tai urheilujoukkueisiin, ja ne ovatkin loistavia tapoja tutustua uusiin ihmisiin. Musiikin, teatterin, tanssin ja kuvataiteen harrastamiseen on myös tarjolla paljon vaihtoehtoja.

Kampuksella järjestetään monia viihdyttäviä juhlia, tanssiaisia, konsertteja ja hyväntekeväisyystapahtumia. Yliopistojen urheilujoukkueiden pelit ovat suuria tapahtumia, joita opiskelijat kokoontuvat seuraamaan. Parhaimmillaan suurimmissa yliopistoissa amerikkalaisen jalkapallon otteluissa rikotaan jopa yli 100 000 katsojan raja. Tapahtumat ovat opiskelijoille edullisia tai jopa ilmaisia.

Opiskelijat asuvat yleensä ainakin ensimmäisenä vuotena kampuksella yliopiston asuntoloiden soluasunnoissa. Asuntolat ovat hyviä, mutta usein vielä paremmaksi vaihtoehdoksi koetaan ystävien kanssa yhteisen asunnon vuokraaminen. Yhteisen omakotitalon vuokraaminen saattaa tulla asuntolaa edullisemmaksi, vaikka tilaa elämiselle on soluasuntoa enemmän.

Opiskelijoiden välillä vallitseva yhteisöllisyys ja ylpeys omasta yliopistosta tulee esille monella tavalla päivittäisessä elämässä. Yliopiston värejä näkyy kaikkialla, ”school spirit” nousee puheessa usein esille ja yliopiston logoin varustettuihin vaatteisiin pukeutuminen on yleistä. Uudet opiskelijat saavat lämpimän vastaanoton ja lukuvuoden alussa järjestetäänkin paljon tutustumistapahtumia sekä muita juhlia.

Opiskelijoiden yhteisöllisyys ulottuu myös opiskeluiden jälkeiseen elämään. Kun olet valmistunut, tulee sinusta yliopistosi Alumni. Alumni tarkoittaa ”entistä oppilasta” ja amerikkalaisille sillä on iso merkitys. Yliopiston Alumni-verkosto on kuin suuri vanhoja opiskelijoita yhdistävä kerho. Toisia Alumneja autetaan esimerkiksi työpaikan saamisessa ja omasta Alumnista puhutaan ylpeydellä. Vuosittaisiin Home Coming –juhliin saapuu paljon Alumneja tapaamaan vanhoja ystäviä ja tutustumaan uusiin.

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi