yliopisto-opiskelu kaliforniassa

Humboldt State University, California // Yhdysvalloissa opiskelu

Yliopisto

Humboldt State University sijaitsee Kalifornian osavaltion pohjoisosassa, Arcatan kaupungissa. Kaupunki sijaitsee reilun parin tunnin ajomatkan päässä San Franciscon kaupungista ja on tunnettu yhtenä länsirannikon parhaista yliopistokaupungeista. Alue on myös erityisen tunnettu sen upeasta luonnosta, joka tarjoaa oppilaille mahdollisuuden nauttia upeista rannoista ja vuoristosta.

Humboldt State University on osa 23-kampuksen Kalifornia State University kokonaisuutta ja lukeutuu USA:n parhaisiin yliopistoihin hinta-laatusuhteeltaan. Lähes 50 pääainevaihtoehtoa, sekä 11 maisterin tuntkintoa tarjoavat loistavan kirjon opinto aineita opiskelijoille. Erityisen tunnettuja ovat luonnonvarojen sekä tieteiden opintolinjat. Opiskelijoillaa on myös mahdollisuus tutustua käytännönläheisesti opintoihinsa esimerkiksi yliopiston suorituskyky- ja energiatutkimus–laboratorioissa.

HSU:n “freemover” vaihto-opiskelu tarjoaa suomalaisille opiskelijoille mahdollisuuden kokea Kalifornia lukukauden (semester) tai lukuvuoden ajan. Ohjelmaa kutsutaan nimellä HSU Study California ja siinä oppilailla on yli 100 vaihtoehto ohjelmaa opiskeluiden suhteen. Vaihtoehtoina ovat niin kandidaattitason kuin maisteritason kurssit.

Opiskelun ulkopuolella, opiskelijalla on mahdollisuus nauttia mm. pohjoisen Kalifornian luonnon tarjoamista mahdollisuuksista, NCAA Division II -tason urheilutapahtumista ja koulun tarjoamista yli 180:stä aktiviteetti klubista. Autolla matka taittuu helposti esimerkiksi San Franciscoon viikonlopun viettoon tai kokemaan maailmankuulu rannikkoajo highway 1:llä.

• Paikkakunta: Arcata, California
• Koulun Kotisivut: www.humboldt.edu
• Opiskelijoita: 8 293
• Opiskelija-opettajasuhde: 23:1