St. Thomas University, Florida // Yhdysvalloissa opiskelu

Yliopisto

Vuonna 1961 perustettu St. Thomas University tarjoaa erittäin tasokasta opetusta niin kandidaatti- kuin maisterinopinnoissa. Yliopiston sijaitessa Floridan Miamissa, ei opiskeluympäristöltä voisi paljon enempää toivoa. Ilmasto on mitä parhain ja tapahtumia riittää niin kampuksella kuin kaupungillakin.

Aktiviteetteja löytyy jokaiselle niin rannalla lenkkeilystä, auringonotosta, allasbileistä ja shoppailusta aina huippu-urheilu tapahtumiin, joista tunnetuimpina Miami Heat (NBA), Miami Dolphins (NFL) ja Florida Panthers (NHL). Myös koulun urheilujoukkueet ovat tunnetusti menestyneet loistavasti, ja koulun Bobcats -urheilulogo näkyykin koulun jokapäiväisessä arjessa vahvasti.

St. Thomas University tarjoaa opintomahdollisuuksia aina tieteideistä ja liiketaloudesta teologiaan sekä lakiin. Pieni luokkakoko takaa sen, että jokaisen oppilaan menestyksestä pidetään huolta ja ulkomaalaisena oppilaana on helppo päästä mukaan USA:n yliopisto elämään. Koulutuksen tasosta mainittakoon erityisesti kansainvälisesti korkealle arvostettu School of Law, joka sai mm. vuodelle 2015 maineikkaan tunnustuksen arvostetulta Princeton Review:lta.

 

STU:ssa opiskelleen Emilia Vuorelan haastattelu

 

Missä yliopistossa opiskelit?

Vajaan 4 vuoden aikana ehdin opiskella kahdessa eri yliopistossa, Averettissa sekä St.Thomasin yliopistossa. Joulukuussa 2013 valmistuin viestinnän kandiksi jälkimmäisestä.

Miksi päätit lähteä Yhdysvaltoihin opiskelemaan?

Olin Amerikassa ensimmäisen kerran elämässäni 16-vuotiaana Massachusettsin osavaltiossa tennisleirillä. Vaikka kaksi viikkoa oli lyhyt aika kunnolla kulttuuriin tutustumiseen, se kuitenkin jätti minuun pienen amerikkalaisen kipinän. Kun lukiosta valmistumisen jälkeen sain puhelinsoiton, jossa kysyttiin haluaisinko lähteä Amerikkaan opiskelemaan, päätin tarttua tilaisuuteen.

Millaista opiskelu oli?

Ensimmäinen lukukausi meni pääosin uuden kielen sekä täysin uudenlaisten opiskelutekniikoiden totutteluun. Suurta hämmennystä aiheutti myös se, että toisin kuin suomalaisessa yliopistossa, Jenkeissä ensimmäinen vuosi menee pitkälti yleisten pakollisten kurssien suorittamiseen, kuten matematiikan, musiikin, filosofian ja kuvaamataidon.
Kun alkushokki oli takana päin, opiskelu oli todella mukavaa.

Professorit olivat aineesta riippumatta mukavia ja aina valmiita auttamaan, niin opiskelussa, kuin myös urasuunnitelmissa, kuten harjoittelupaikkojen saamisessa. Amerikkaa ei turhaan sanota mahdollisuuksien maaksi. Myöskin aineiden laaja kirjo oli erittäin mukavaa. Esimerkiksi Averettissa ensimmäisen lukukauden aikana suoritin 3 creditin uintikurssin, kun taas keväällä kävin maanantai- ja keskiviikkoaamuisin ratsastamassa koulun tallilla.

Kaikkien pakollisten ja vapaaehtoisten ylimääräisten kurssien lisäksi pitää tietenkin valita myös se pääaine, jonka voi myös halutessaan vaihtaa. Itselläni se vaihtui kaksi kertaa. Kun aloitin Averettissa, pääaineeni oli liikunnanopetus, joka vaihtui joulun jälkeen journalismiin ja St.Thomasiin siirryttyäni vaihdoin sen viestintään. Amerikkalainen yliopistomalli on siis myös hyvin joustava!

Olitko mukana jossain urheilujoukkueessa tai muussa kerhotoiminnassa?

Kyllä. Lajinani oli tennis, jonka kautta Amerikkaan päädyinkin ja jonka ansiosta siellä pystyin opiskelemaan. Urheilun lisäksi olin mukana kansainvälisten opiskelijoiden clubissa ja monissa muissa aktiviteeteissa. Erilaiset tapahtumat ovat yksi parhaimpia tapoja löytää ja tutustua uusiin kavereihin.

Oliko vapaa-ajalla tekemistä?

Miamin kokoisessa kaupungissa on tekemistä kenelle tahansa, vuoden- tai kellonajasta riippumatta. Oli kiinnostunut sitten musiikista, taiteesta, muodista, taekwondosta tai runopiiristä, tekemistä varmasti löytyy. Tietenkin omalla kohdalla tennis ja koulu asetti aikataulut, mutta kun vapaa-aikaa oli lähdimme porukalla South Beachille, shoppailemaan Sawgrass Millsiin tai sitten vaan istuskelemaan johonkin kahvilaan.

Mitä teit kandidaatiksi valmistumisen jälkeen?

Olen perustajana ja osakkaana verkkokaupassa, koulunkäyntiavustajana yläasteella, sekä opiskelen avoimessa yliopistossa kauppiksen perustopintoja, joiden suorittamisen jälkeen on suunnitelmissani jatkaa maisteriin yritysviestinnässä.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää Yhdysvaltoihin opiskelemaan lähtemisestä kiinnostuneille?

Epäröinti ja jännitys kuuluu asiaan, sillä kaikki tuntematon tietenkin aina arveluttaa. Jos unelmana on Amerikassa opiskelu, niin rohkeasti vain sitä kohti! Koti- Suomeen pääsee aina takaisin.

• Paikkakunta: Miami, Florida
• Koulun Kotisivut: http://www.stu.edu/
• Oppilaita: 2315 opiskelijaa ja lähes 50 eri kansallisuutta
• Opiskelija-opettajasuhde: 14:1