University of Hawaii at Hilo // Yhdysvalloissa opiskelu

Ulkomaille opiskelemaan: Yliopistoelämää Hawaijilla

University of Hawaii at Hilo sijaitsee trooppisella Hilon saarella ja on yksi University of Hawaii:n kymmenestä “sisaryliopistosta”.

UH Hilo tarjoaa oppilailleen erittäin kansainvalisen ja mukavan opiskeluympäristön. Mm. vuonna 2014 Hilossa opiskeli 274 ulkomaalaista opiskelijaa 40:sta eri maasta. Tutkinnot Hilossa ovat erittäin tasokkaat niin kandidaatti- kuin maisteritasolla, minka lisaksi oppilailla on mahdollisuus kokea paljon käytännön opetusta, sekä halutessaan osallistua erilaisiin tutkimuksiin. Hilo:n yliopistoon voit lähteä myös vaihto-opiskelijana.

Hilo on Hawaijin suurin saari ja tarjoaa sen mukana tulevat ekstoottisuudet. Saarella sinun on mahdollista kokea mm. 10 maailman 13:sta eri ilmastosta, aktiivinen tulivuori, trooppinen sademetsä ja lähes 3700 metriä korkea Mauna Kea, joka on yksi maailman parhaista tähtitieteen paikoista. Yliopisto tälläisessä ympäristössä tarjoaa erityisen hyvät puitteet esimerkiksi biologian ja geologian opiskeluun. Luonnollisesti tarjolla on myös upeita rantoja ja vesiurheilu mahdollisuuksia.

Koululla riittaa myos tapahtumia erilaisten aktiviteetti klubien muodossa, joihin kuuluu myös suosittu UH Hilon International Student Association. Koululla on tarjolla myös erilaisia urheilutapahtumia, koulun urheilujoukkueiden kilpaillessa NCAA Division II- Pacific West konferenssissa. Oheisesta linkita voit tutustua erilaisiin ulkomaalaisille oppilaille suunnattuihin mahdollisuuksiin: http://hilo.hawaii.edu/international/programs.php

Erikoisuus: Huomionarvoista on myös tohtorin tutkinto “PhD in Hawaiian and Indigenous Language and Culture Revitalization”, joka on suhteellisen ainutlaatuinen USA:ssa. Erityisen hyvin tämä sopisi uhanalaisista kielistä sekä kulttuureista kiinnostuneille. Myös maisterin tutkinto kyseisestä alasta on tarjolla.

UH Hilo tarjoaa Suomalaisille oppilaille mahdollisuuden “freemover” vaihtoon. Opiskelu voi kestää joko lukukauden (semester) tai lukuvuoden. Vaihto-oppilaat ovat oikeutettuja vapaasti valitsemaan kandidaattitason kursseja sillä varauksella, että tilaa riittää ensin tutkintoa hakeville opiskelijoille.

• Paikkakunta: Hilo, Hawaii
• Kotisivut: http://hilo.hawaii.edu
• Opiskelijoita: n. 4 000. Yksi USA:n monikansallisimmista kampuksista.
• Opiskelija-opettajasuhde: 15:1